Používanie mraziacich boxov

Viete ako používať mraziaci box ?! 1. S mraziacim boxom zaobchádzať vždy šetrne. (je to majetok Vášho obchodného partnera) 2. Box umiestniť vetracou mriežkou do priestoru, alebo minimálne 20 cm od steny. 3. Násilne neotvárať box (počkajte chvíľku, neodtrhnite madlo, je v ňom podtlak) 4. Tovar nevysýpať, ale vykladať (hrozí prerazenie dna, na dno položte […]

Príprava polotovarov

Pri príprave všetkých druhov knedlíkov, piroh a šúľancov je potrebné postupovať nasledovne: nechať zovrieť osolenú vodu (približne 5 litrov na 1 kilogram) do vriacej vody vložiť nerozmrazené knedlíky knedlíky vystúpia na povrch a variť približne 5-8minút – vtedy ich treba povyberať pirohy keď vystúpia na povrch nechať variť len 1 minútu šúľance keď vystúpia na [...]

Prečo jesť ryby?

„RYBY NEMAJÚ BYŤ LEN NA VIANOČNOM STOLE“Príslovie: „Kto je ryby v každom čase, ten je zdravý a štíhly v páse."Jednou z vecí, ktorú sme získali zdarma je naše zdravie. Pretože nemá pre nás merateľnú hodnotu, nevážime si ho!V zmesi protichodných názorov na zdravú výživu zostáva jedna spoločná istota, na nej sa zhoduje väčšina – ryby. [...]

Príprava rýb

Manuál k príprave rýb Pri príprave rýb si treba uvedomiť, že ryba je živočích, ktorého mäso tvorí 80% vody. Aby sme predyšli vytečeniu tejto vody z ryby pri tepelnej úprave, musíme na povrchu pokrmu z rýb vytvoriť tzv. škrupinu, ktorá zamedzí vytečeniu tekutiny z ryby. Návod na tepelnú úpravu rýb vyprážaním: Rybu nerozmrazujeme! Glazúru zo [...]

Darčeková poukážka

Darujte svojim blízkym praktický darček ktorému sa potešia.   Darčekové poukážky od firmy CHRIEN, spol. s r. o. Zvolen, Vám umožnia obdarovať priateľov, blízkych, alebo odmeniť zamestnancov, či obchodných partnerov formou, ktorá rešpektuje individuálne potreby a zároveň dáva možnosť výberu so širokého sortimentu našich potravín. Na Vaše požiadanie radi vytvoríme darčekové poukážky v  nominálnej hodnote: 10,- […]