Príprava polotovarov

Pri príprave všetkých druhov knedlíkov, piroh a šúľancov je potrebné postupovať nasledovne:

  • nechať zovrieť osolenú vodu (približne 5 litrov na 1 kilogram)
  • do vriacej vody vložiť nerozmrazené knedlíky
  • knedlíky vystúpia na povrch a variť približne 5-8minút – vtedy ich treba povyberať
  • pirohy keď vystúpia na povrch nechať variť len 1 minútu
  • šúľance keď vystúpia na povrch variť približne 10minút


Muffiny, šišky a palacinky vybrať z mrazničky, nechať rozmraziť približne 30 minút pri izbovej teplote a sú hotové.

Mini výrobky (koláčiky, slimáčiky a pagáčiky rôznej príchuti) rozložiť na mastný papier, rozmrazené nechať kysnúť 60 minút na 40°C a potom piecť na 200°C 10-12 minút.

Kusové pekárenské výrobky (mriežky rôznej príchuti) treba nechať rozmraziť pri izbovej teplote približne 30minút, potom piecť na 200°C 14-15 minút (odporúčame používať papier na pečenie).

Pizze rozložiť na mastný papier, nechať kysnúť 90 minút na 40°C, potom piecť na 180°C 14-15 minút.

Dúfame, že Vám tieto výrobky budú chutiť a uľahčia Vám Vašu prácu. Na prípadné otázky Vám radi odpovieme na našich telefónnych číslach, alebo nám napíšte na e-mailové adresy.