2 apríla, 2020
Jahňacie kotlety 1,5 kg, olej 1,5 L, cesnak čerstvý 100 g, soľ, korenie čierne mleté, cibuľa 200 g, múka polohrubá 1 kg, kapusta kvasená 500 g, slanina gazdovská 150 g, tymián
Jahňacie kotlety umyjeme, nasolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme tymiánom a roztlačeným cesnakom a necháme odstáť na chladnom mieste približne 4 hodiny. Do hlbokej nádoby na konfitovanie poukladáme takto pripravené kotlety a zalejeme ich olejom tak, aby olej prekrýval kotlety až po okraj. Nádobu vložíme do rúry s teplotou 80 stupňov a konfitujeme približne 4-6 hodín. Z múky soli a nastrúhaných zemiakov si pripravíme zemiakov husté cesto. Halušky vyvaríme vo vriacej slanej vode, vyberieme a omastíme olejom. Na panvici dáme rozohriať trochu oleja na ktorom opražíme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme premytú kvasenú kapustu, okoreníme mletým čiernym korením a pražíme. Hotovú kapustu pridáme na hotové halušky. Podávame s konfitovanými jahňacími kotletami a plátkom opraženej gazdovskej slaninky.