2 apríla, 2020
Králičie mäso 7 kg, mrkva 1,5 kg, smotana 12% 1 L, vjacia 14 ks, špenát 600 g, soľ, malso 200 g, cesnak 100 g
Z králičieho mäsa oddelíme panenky. K zvyšnému mäsu pridáme smotanu, sparený špenát a všetko spolu rozmixujeme. Masu dochutíme korením, prelisovným cesnakom a soľou. Mrkvu umyjeme, očistíme, nakrájame na tenké plátky a oblanšírujeme. Plátkami mrkvy obalíme králičie panenky. Rozmixovanú zmes natrieme na fresh fóliu, so stredu dáme panenky a zabalíme do valčeka. Takto pripravené mäso paríme v konvektomate pri teplote 100 C v pare 40 minút. Mäso vyberieme, odstránime fóliu, šťavu zlejeme a zjemníme maslom. Mäso je jemné, krájame ho na plátky. Ako prílohu použijeme zemiakovú kašu.